You are here: Home // Actualitate // Reteaua FELIX

Reteaua FELIX

1.Sărăcia crează monştri


Mehedinţi. Unul din cele mai sărace judeţe din ţară. Sigur, acolo unde se instalează sărăcia, şomajul creşte ameţitor, mehedinţiul fiind pe locul doi pe tară. Pe unii îi mai salvează bişniţa cu tigări de contrabandă, alcoolul de contrabandă şi mai nou vinobranul pentru vin şi varză. Alţii pleacă la muncă în Italia. Altele ies la drumul mare şi ţin calea la tirişti, unde fac un scurt şi se aleg cu 50 de lei. Sunt însă şi copii deştepţi, au terminat şcoli de informatică, sunt aşi în calculatoare. Când eşti flămând şi vezi că nu mai ai nici un viitor, îţi pierzi şi demnitatea şi o apuci pe drumul infracţionalităţii.


Cei destepţi şi pricepuţi în calculatoare devin hoţi cibernetici, adică HAKERI. Mustrări de conştiinţă la ei ! Aş.., noi furăm de la cei care au, de la cei de afară, nu avem treabă cu românaşii noştri. Noi suntem haiduci internaţionali. Şi uite aşa, crezând că haiducesc, băieţii trec la treabă, mai ales că nu trebuie să bage mâna în buzunar la propriu, unde te trece transpiraţia din cap până-n picioare de emoţii să nu te prindă clientul cu mâna pe portofel. Portofelul electronic se deschide mult mai uşor, din pat, de la birou sau dintr-un Club-Caffe Internet. Cu gagica pe genunchi, ca să vadă şi ea ce deştept eşti, şi cum faci tu banii de uşor. Şi pentru că este o afacere prea mare, nu o poţi face singur, ai nevoie de ajutoare.

2. Organigrama reţelei

Şi pentru că ai făcut facultatea de management, ai învăţat cum se face o organigramă, fişa postului pe fiecare om în parte, ce mai, pui în aplicare toate cunoştiinţele acumulate de-a lungul celor trei ani de facultate.
• Membrii reţelei aveau atribuţii bine determinate. Potrivit DIICOT, zeci de persoane sunt implicate în dosarul de fraudă informatică, activitatea fiind împărtită pe paliere cu roluri bine stabilite pentru fiecare membru. Astfel, învinuitul Trănculescu Felix Eugen, liderul grupării împreună cu învinuiţii Bologa Gabriela , iubita sa şi Marinescu Daniel, locotenentul său, se ocupau cu obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit, (“psihing”) prin interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice, activitate care poate fi efectuată fie prin intermediul unor programe informatice de tip “keylogger” , fie în interiorul unei reţele de sisteme informatice de tip “sniffer” sau “rat” prin care se obţin informaţii confidenţiale despre carduri de credit care permit accesul şi efectuarea de tranzacţii on-line sau electronice.
• Pe de altă parte, învinuiţii D.M, S.B.C, V.C.L, Z.G.L., respectiv Z.C.V, împreună cu alte persoane de pe acest palier aveau rolul de a cumpăra datele de cărţi de credit de la învinuitul Tranculescu Felix Eugen, liderul grupării şi de la învinuita Bologa Gabriela, obţinute în mod injust, pe care ulterior le comercializau la un preţ mai mare decât cel de achiziţie. O parte din membrii grupării falsificau instrumentele de plată electronică care fie erau folosite personal de către aceştia prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice (ATM-uri, cumpărături on-line), fie erau încredinţate altor persoane în vederea folosirii lor.
• Ultimul palier al grupării infracţionale era reprezentat de persoanele care în schimbul unor sume modice, foloseau instrumentele de plată electronică falsificate, obţinute de la persoanele de pe palierul precedent, sumele sau bunurile obţinute fiind remise celor din palierele superioare.

3. Mod de operare

Fraudele informatice erau făcute prin intermediul celor mai folosite aplicatii. Legătura între membrii grupului infracţional era coordonată de liderul grupării, învinuitul Felix Eugen Trănculescu şi era realizată on-line prin intermediul aplicaţiilor Yahoo Messenger, Skipe sau a telefoanelor mobile.

Activitatea infracţională a învinuiţilor a vizat peste 24 de ţări atât din Uniunea Europeană cât şi din afara acesteia. Prin activitatea infracţională desfăşurată de aceştia se reţine că au fost compromise peste 50.000 de date de cărţi de credit, prejudiciul fiind estimat până în acest moment la 2.500.000 de dolari. În urma percheziţiilor domiciliare de miercuri 16.10. 2013 dimineată, au fost ridicate numeroase medii de stocare ale datelor informatice, care urmează a fi expertizate.

4. Perioada de operare

Comis. şef Althamer, şeful Biroului Diicot Mehedinţi şi băieţii lui spun că primele informaţii cu privire la cei de mai sus au aparut în anul 2009. De atunci îi supraveghează informativ. Sigur, apoi s-au implicat şi cei de la Doişiunsfert, îar când sa îngroşat gluma, au sărit în ajutor şi cei de la S.R.I. Procurorii DIICOT au preluat operaţiunea apelând mai departe la Serviciul Specializat F.B.I. din Bucureşti. Fiind operatiune mare şi transjudeteană au fost implicati şi cei de la Crimă organizată din Mehedinţi, Buzău şi alte judeţe. Mascaţii şi jandarmii au fost cooptaţi şi ei fiind vorba de 38 de perchezitii în 17 judete.
Dar acum urmează să intre în horă si poliţiile statelor pe raza cărora s-au comis furturile. Horă mare, ce mai! Şi ca să mai glumim puţin, cu epicentrul în Vrancea. Activitatea infractională a grupării a vizat peste 24 de tări atât din Uniunea Europeană, cât si din afara acesteia, inclusiv Coreea de sud şi Coreea de Nord!!! fiind compromise peste 50.000 de date de cărti de credit, iar prejudiciul estimat este de 2,5 milioane dolari. Rețeaua destructurată miercuri dimineata ar fi prejudiciat 20.000 de persoane.


Concluzie: DIICOT-ul Mehedinţi este la inălţime în această acţiune. Îi felicităm şi noi. Ne întrebăm, totuşi, cu o legitimă curiozitate, oare când va purcede cu acelaşi succes şi la destructurarea Mafiei din Justiţia mehedinţeană!?

Detectivul de serviciu

Tags: vinobran/prospect, felix tranculescu, bologa gabriela, eugen tranculescu, reteaua felix, tranculescu felix, vinobra prospect onlimba romana, organigrama s r i mehedinti, tranculescu felix eugen, vinobran prospevt

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.