You are here: Home // Dezvaluiri // Şase mii de lei, preţul plătit de Izvoranu pentru o viaţă de om

Şase mii de lei, preţul plătit de Izvoranu pentru o viaţă de om


Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a finalizat ancheta în cazul accidentului de la Roşiuţa, în care un autovehicul ce transporta muncitori s-a răsturnat. Şoferul a murit,  alţi 12 pasageri au fost răniţi. Ziariştii de la Gorj- Domino. ro au urmărit desfăşurarea şi finalitatea cercetărilor, iar concluziile confirmă ce spuneam la momentul producerii evenimentului. Şase mii de lei ! Atât va plăti Constantin Izvoranu, patronul firmei Alpha Construct, care obţinuse contractul de la Complexul Energetic Oltenia ce avea ca obiect astfel de servicii,  pentru o viaţă de om.

Defecţiune tehnică şi o nelămurire

Inspectorii de la ITM Gorj au stabilit cauza accidentului : „starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculului, în special a sistemului de frânare, care nu a permis controlul autovehiculului în deplasarea sa în rampă şi apoi coborârea pe pantă, stare tehnică ce trebuia controlată periodic”. Aceiaşi  anchetatori nu au precizat dacă firma lui Izvoranu avea dreptul să subcontracteze serviciul de transport al salariaţilor de la Roşiuţa firmei S.C Vasitrans S.R.L !

Vina de dincolo de mormânt

Gorjenii de la I.T.M au găsit şi oareş’ce vină, imputabilă, prin ricoşeu şoferului Nicolae Diaconu. El nu avea atestat profesional, iar firma Vasitrans SRL, care a pierdut din vedere controlul medical periodic al conducătorului auto, a primit o amendă de 8.000 de lei. Pe lîngă aceasta, se vor face demersurile necesare pentru ca firma Vasitrans SRL să fie cercetă penal. Sînt nişte constatări şi sancţiuni care atestă, pentru a câta oară ? că în România, întotdeauna şi mortul are partea lui de vină !

Remember

Atunci când s-a produs accidentul, am anticipat concluziile comisiei de anchetă. Spuneam că,,indiferent de rezultatul cercetărilor, un om şi-a încheiat socotelile cu viaţa la numai 47 de ani, iar alte 9 familii aşteaptă cu înfrigurare să vadă ce se întâmplă cu ortacii răniţi în accident. Patronul Constantin Izvoranu îşi vede mai departe de viaţă şi de…profit şi se va alege, probabil, cu o amendă. Care va fi un mizilic pe lângă banii pe care i-a încasat şi îi incasează din contractele cu unităţile miniere şi energetice din judeţul Gorj.”După cum se vede nu am greşit. Şase mii de lei este preţul plătit de Izvoranu pentru o viaţă de om !

Detectivul Nae

 

Tags: content, izvoranu, s c izvoranu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.