You are here: Home // Dezvaluiri, Eveniment // SEFUL SRI: CORUPTIA ESTE O AMENINTARE LA ADRESA SECURITĂTII NATIONALE

SEFUL SRI: CORUPTIA ESTE O AMENINTARE LA ADRESA SECURITĂTII NATIONALE

Coruptia este o amenintare la adresa securitătii nationale pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei si creează dezechilibre în societate si frustrări, a declarat, joi, directorul Serviciul Român de Informatii (SRI), George Maior, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe anul 2013.

“Dincolo de faptul că SRI este o institutie pivot a securitătii nationale, noi avem o cooperare deosebită cu DNA pentru că, si la nivel de lege dar si în felul în care percepem noi securitatea natională, coruptia este o amenintare la adresa securitătii nationale. Să ne întelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o amenintare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate si frustrări si prin aceasta securitatea natională a statului este amenintată. Priviti si la regiune, priviti în jur, unii au observat acest lucrul — revolte ale populatiilor datorate si unor sisteme profund corupte “, a afirmat Maior
El a admis că sunt si alte cauze geopolitice, dar că aceasta este o cauză în ceea ce priveste multe evenimente care se întâmplă, uneori chiar la granita României.
“Dacă tara noastră este o tară stabilă din punct de vedere al esentei statului, acest lucru se datorează si activitătii DNA. Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discutie pe linia anticoruptiei si altor institutii bineînteles”, a subliniat seful SRI.
George Maior a felicitat noua echipa de conduce a DNA si procurorii pentru mentinerea ritmului si cresterea cantitătii si calitătii abordărilor acestei institutii pe linia anticoruptie.
“Profetiile despre încetinirea activitătii DNA, despre slăbirea activitătii DNA si activitătii anticoruptie în general făcute de unii nu s-au adeverit, dimpotrivă, vedeti foarte bine chiar un progres calitativ si cantitativ în activitatea acestei institutii”, a mai spus seful SRI.
Directorul Serviciul Român de Informatii (SRI) a declarat că anul trecut au fost transmise peste 1.000 de informări către DNA.
“SRI consideră prioritară cooperarea cu DNA pe această dimensiune. Desigur avem si alte amenintări la adresa securitătii nationale. Fără să intru foarte mult în statistică, care nu exprimă întotdeauna calitatea unei cooperări, vreau să vă spun că anul trecut am transmis peste 1.000 de informări către DNA, jumătate la DNA central, jumătate către structurile teritoriale, care cred că au ajutat foarte mult activitatea acestei institutii pe linia combaterii coruptiei”, a afirmat Maior.
Referitor la presiunile publice, seful SRI a spus că există fortă institutională pentru a rezistat în fata acestora.
“Si noi putem remarca acest lucru (n.r. de presiuni publice) când se abordează zone pe care eu le-am denumit odată inexpugnabile, fie din economie, fie din politic. Te poti astepta la o anumită retorică, suntem obisnuiti cu ea, nu e nicio problemă. Cred că avem forta institutională bazată si pe resursa umana foarte bună si pe conceptia profesională si neutră asupra activitătii noastre să rezistăm acestor tipuri de presiuni si chiar să nu ne plângem de ele”, a sustinut seful SRI.
George Maior a precizat că este convins că si la bilantul pe 2014 se va remarca o crestere cantitativă si calitativă, si că emite această proiectie luând în considerare deja ceea ce s-a făcut în primele luni ale anului.
“Respectăm această institutie, respectăm independenta ei si cred că are un rol vital în evolutia statului român spre modernitate, fortă si un exemplu în această regiune complicată a Europei”, a mai spus Maior.

 
Detectivul de serviciu

Tags: lupta impotriva coruptiei

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.