You are here: Home // Dezvaluiri // Şmecherii de Mehedinţi toacă banii statului în Gorj

Şmecherii de Mehedinţi toacă banii statului în Gorj

 Învârtiţii democraţiei originale din România au înţeles bine sensul unor vorbe din bătrâni, conform cărora nu este bine să-ţi faci nevoile lângă casă, pentru că pute şi te vorbesc vecinii. De aceea, unii patroni mehedinţeni, abonaţi la visteria statului, şi-au mutat afacerile în Gorj, acolo unde, pe la unităţile miniere şi energetice există caşcaval din belşug. Un accident mortal l-a dat de gol pe afaceristul severinean Constantin Izvoranu, patronul firmei Alpha Construct Sistem, unul dintre cei care au prins vlagă  şi tupeu pe cheltuiala statului.

Izvoranu face parte din fosta clientelă portocalie, fiind numit omul de casa al PDL în afacerile cu statul. Legătura dintre Izvoranu şi şoferul decedat în accident, este că şoferul lucra pentru firma afaceristului.

 

Un mort, un miner prinse între fiarele contorsionate şi 7 ortaci răniţi. Acestea au fost consecinţele unui accident în care o autoutilitară mixtă, de transport marfă şi persoane, mai bine zis un jaf de maşină cumpărată la mâna a doua din Germania, cum sunt toate utilajele lui de altfel, dupa spusele anterioare ale şoferului decedat, s-a răsturnat, după ce a rămas blocată pe o pantă, la cariera Roşiuţa. Şoferul decedat lucra pentru firma lui Constantin Izvoranu, ale cărui contracte cu societăţile statului din minerit şi energie aveau ca obiect şi închirierea vehiculelor de transport marfă. Conform ziariştilor de la „Gorj Domino”, firmele lui Constantin Izvoranu au încheiat în numai doi ani, 2010-2012, contracte în valoare de 820 de miliarde de lei vechi cu unităţile care compun Complexul Energetic Oltenia (CEO). Unele dintre acestea vizau şi transport cu vehicule blindate şi curierat pentru unităţile fostei S. N. L. O : Husnicioara, Roşiuţa, Lupoaia şi Rovinari.

 

Profit cu orice preţ !

 

Accidentul de la Roşiuţa a mai scos la iveală şi un alt aspect, care ţine de dorinţa unora de a câştiga cât mai mult, cu investiţii mici sau deloc, fără să se gândească o clipă la viaţa angajaţilor. Şoferul decedat la Cariera Roşiuţa se plânsese fratelui său, înainte de a pleca în cursă, că maşina pe care lucrează nu prea are frâne. Starea tehnică a autoutilitarei este una dintre pistele verificate de către membrii comisiei care cercetează cazul. Indiferent de rezultat, un om şi- a încheiat socotelile cu viaţa, la numai 47 de ani,iar alte 9 familii aşteaptă cu înfrigurare să vadă ce se va întâmpla cu ortacii răniţi în accident.  Patronul Constantin Izvoranu îşi vede mai departe de viaţă şi de… profit şi se va alege, probabil, cu o amendă. Care va fi un mizilic pe lîngă banii pe care i-a încasat şi îi încasează din contractele cu unităţile miniere şi energetice din judeţul Gorj.

 

CEO începe să se prindă!

 

De la cest accident stupid, intrând mai adânc in tenebroasele afaceri, conducerea societăţii a început să realizeze cam s-au făcut contractele pe vremea portocaliilor. Din această cauză conducerea CEO intentionează să internalizeze acest tip de servicii la care mai sunt abonaţi şi alţi pseudoafacerişti de genul lui Constantin Izvoranu, renunţând începând cu 2014 la contractele de sute de miliarde de lei încheiate cu aceştia.

Probabil, simţind că va pierde aceste contrate, freacă toată ziua caloriferul din hol, aflat in faţa biroului preşedintelui Consiliului judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Un prieten de-al lui Duicu , i-a atras atenţia acestuia ca pe hol aşteptă de vreo oră Izvoranu şi Badescu.

- Lasă-i să aştepte , să vadă şi ei cine este acum şeful!  Mi se pare corect răspunsul. Slugile, trebuie să stea tot timpul la uşă.

Dosar penal în cercetare la Parchetul Motru

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la accidentul produs în perimetrul Carierei Roşiuţa, soldat cu decesul unui muncitor şi rănirea altor opt. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă alcătuită din lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Motru şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul.

„Din primele cercetări a rezultat că, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul ce transporta mai mulţi muncitori, fiind angajat în urcarea unei pante, conducătorul autoturismului a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat”, spun procurorii Parchetului Motru. Bărbatul care a decedat în urma tragicului accident avea 47 de ani, era căsătorit si avea două fiice majore. Una dintre ele urma să se căsătorească peste putin timp.

Probleme tehnice la masină? Siguranta salariatilor, pusă în discutie

Comisia de anchetă va stabili cauza producerii accidentului de muncă, ţinând cont de starea tehnică a maşinii de transport muncitori şi alte elemente care ar fi putut contribui la producerea evenimentului. Fratele bărbatului decedat a declarat că acesta îi spusese de dimineată – ultima dată când cei doi au vorbit – că masina pe care lucrează nu are frâne.

Preşedintele Sindicatului din Cariera Roşiuţa, Gabriel Roşca, atrage atenția asupra problemelor existente la masinile care transportă ortaci. “Eu am atras atenţia şi în trecut asupra a ceea ce se întâmplă cu acest tip de transport. Am avut un incident similar şi maşina transporta 50 de oameni, dar atunci nu s-a răsturnat. Era alt şofer, care a fost concediat. Acum am înţeles că şoferul de acum ar fi rămas blocat în pantă şi a vrut să dea înapoi şi a deschis uşa, să vadă, ar fi căzut din maşină şi a venit peste el. Nu ştiu ce probleme au fost cu frânele. Sper ca acum să fie verificată starea tehnică a tuturor maşinilor. Este vorba de siguranţa salariaţilor”, a declarat liderul de sindicat Gabriel Roşca.

 

Detectivul Nae

 

 

Tags: izvoranu, smecheri de gorj, cariera roșiuța, soferul lui duicu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.