You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // Spaga de 2,5 milioane de euro …

Spaga de 2,5 milioane de euro …

… pentru senatorul  de Mehedinti Tudor Chiuariu în dosarul retrocedărilor în care este arestat Viorel Hrebenciuc
Tudor Chiuariu, un apropiat al grupării Stavarache-Fenechiu, urma sa primească un onorariu şpagă de 2, 5 milioane de euro.  Senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei şi deputat de Mehedinti, este din  10 ianuarie, urmărit penal şi se află sub control judiciar după ce procurorii Anticorupţie au descoperit că a pretins 2,5 milioane de euro pentru a interveni pe lângă fostul prefect al Bacăului, dar şi pe lângă şefii de la Cadastru şi Direcţia Silvică pentru urgentarea actelor în dosarul retrocedării ilegale a peste 43 de mii de hectare de pădure. Tudor Chiuariu a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice. Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, condamnat deja la 3 ani şi 6 luni cu suspendare în dosarul Poşta Română, este din nou urmărit penal. Politicianul ieşean a încheiat un contract de asistenţă juridică prin care urma să primească 2,5 milioane de euro, pentru influenţa pe care urma să o exercite pe lângă persoanele cu funcţie de decizie din Comisia Judeţeană de Fond Funciar Bacău, pentru urgentarea actelor în retrocedarea a peste 43 de mii de hectare de pădure pe Valea Muntelui. În acest dosar, prejudiciul adus statului român de grupul infracţional organizat, condus de Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc este de peste 303 milioane de euro. La momentul când  Tudor Chiuariu urma să facă demersurile în Bacău era prefect  Claudiu Şerban iar director al Direcţiei Silvice era Gheorghe Mănăilă.
Comunicat DNA: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, începând de la data 10 ianuarie 2015 până la data de 08 februarie 2015 inclusiv, faţă de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracţiunile de: – trafic de influenţă,  – spălare de bani,  – aderarea la un grup infracţional organizat.  În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, există date şi indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:  În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, în luna noiembrie 2012 inculpaţii Varga Ioan Gheorghe şi Călugăr Daniel Constantin s-au înţeles cu inculpatul Chiuariu Tudor să primească suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să să-şi îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna. Această decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 ha teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti. Ulterior, cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică încheiat cu inculpatul Chiuariu Tudor, potrivit căruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi plătită cu titlu de onorariu fix şi suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predării titlurilor de proprietate. Prin cooptarea inculpatului Chiuariu Tudor în interiorul grupului infracţional organizat, acesta a dobândit şi asumat un rol esenţial, în sensul că, sub coordonarea inculpaţilor Adam Ioan şi Paltin Gheorghe Sturdza, şi-a folosit influenţa politică dată de calitatea de parlamentar şi fost ministru al justiţiei, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, OCPI Bacău, Direcţia Silvică Bacău, în scopul urgentării punerii în executare a deciziei Tribunalului Covasna.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi;
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e) să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale cu persoanele menţionate în ordonanţa procurorilor;
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

Inculpatului CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.   În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii“, precizează procurorii Anticorupţie într-un comunicat.

Sursa: Internet
Detectivul de serviciu

Tags: manaila gheorghe bacau

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.