You are here: Home // Editorial // Şpaga… metastaza coruptiei absolute!

Şpaga… metastaza coruptiei absolute!

Tudor DumitruSunt detectiv din anul 1991. Director de Agentie de detectivi. Prima înfintată în Romănia. În 1992 a apărut firma prietenului meu Petru Stetcu din Arad. Apoi în 1999 a aparut si firma doamnei Maria Bumbaru, cea care s-a bătut bărbăteste să înfiinteze  Asociatia Detectivilor Particulari din Romania. si a reusit, cu ajutorul nostru celor mai vechi, cu ajutorul d-lui gen. Abraham si al altora.  În fiecare an ne întâlneam câte trei zile la Busteni, într-o tabără de vară, să-i zicem. Acolo l-am întâlnit si cunoscut pe domnul prof.univ.dr. Stan Petrescu, buzoian ca si d-na Bumbaru. În scurt timp a devenit sufletul petrecerii, mânuind foarte bine o chitara de ziceai că a cântat în cenaclul marelui Adrian Păunescu, Dumnezeu să-l odihnească. Doamnă Bumbaru, chiar si numai pentru acest fapt vă sunt profund recunoscător. Dupa trecerea în rezervă s-a apucat de jurnalistică. Sigur, după ce a publicat si vreo cinci cărui de specialitate în domeniul: Intelligence.
Recunosc că îi citesc toate articolele, am devenit fan Petrescu. Ultimul articol citit, este cel din Ziua Veche, publicat în data de 12.08.2013.   Nu am rezistat tentatiei de a publica în Detectivul o părticică din acest articol. Titlul îmi apartine la această părticică extrasă, pentru că mi s-a părut extraordinară alăturată de un articol al meu: Jihadul împotriva corupţiei.
Stimati cititori , căutati pe Google: Stan Petrescu si cititi-i toate articolele. Vă asigur că nu vă va părea rău.

    Şpaga… metastaza coruptiei absolute!

Până si Dumnezeu s-a lasat corupt, pentru că banul este ochiul dracului. Asa că de ce ne mai mirăm noi coruptii si spăgarii pământeni că suntem înconjurati de atâtia alti spăgari din sânul lui Doamne Sfinte.

Şpaga a cuprins întreg spectrul romanesc: toate cele trei puteri ale statului colcăie de corupţi şi şpăgari, de incapabili politici, de doctori nu în drept, ci în şpagă, de diletanţi şpăgari, o faună de tâlhari şi hoţi de Drumul Mare, imposibil de oprit cu mijloacele actualei democraţii, ci doar cu pumnul acestei mase de oameni, masă minţită şi batjocorită de dimineaţa şi până seara pe toate canalele media. România ca o şpagă este o ţară ajunsă la mezat, reprezentând una dintre cele mai nenorocite poveşti pe care le-a trăit şi le trăieşte acest popor, în ultima sută de ani, şi a cărei vinovăţie este una singură: există şi nu se lasă învins.

De la răsăritul soarelui şi până la apus, totul se rezumă la şpagă. Şpagă în politică, şpagă în biserică, spagă în spitale, şpagă în maternităţi, spagă în grădiniţă şi şcoală, spagă în armată, şpagă în poliţie, spagă în serviciile de intelligence, şpagă la guvern şi preşedinţie, superşpagă în şi la partide, şpagă pe năsălie, spagă în justiţie, în afaceri externe, şpagă în cimitire, şpagă pentru locurile de veci şi pe cele din rai. Adică şpaga îl însoţeşte pe bietul român de la concepţie, naştere şi până în clipa când dispare sub pământul mormântului său.

A apărut o nouă unitate de măsură pentru români: euroşpaga.

Inventatorii şpăgii sunt urmaşii fanarioţilor de odinioară, ciocoii cei vechi, înstăpâniţi în biserica neamului şi pe lângă divanurile domnitorilor, nenorociţi care au introdus în lexicul şi conduita  noastră cuvântul grecesc dihonie, şarlatani şcoliţi în ipocrizia orientală a Fanarului, păziţi de arnăuţii aduşi din ţara lui Skandenberg.
Cu trecerea timpului, fanarioţii şpăgari sunt înlocuiţi cu ciocoii cei noi, „dinupăturicii” neamului, apoi urmează cominterniştii cu nume conspirative, un fel de ciocoi roşii, educaţi la Moscova, aceştia din urmă păziţi de „arnăuţii” cu petliţe albastre, nejudecaţi nici azi. Ciocoii roşii au înlocuit elitele pământene cu analfabeţi, purtând, spre fala neamului aflat sub cnut, şapca lui Ilici, iar simbolurile naţionale fiind înlocuite cu secera si ciocanul lui Mordechai Levy Marx, haimanale străine de neam şi credinţă distrugând tot ceea ce a fost românesc pe acest pământ, cu o ferocitate demnă de aceia a termitelor din jungla amazoniană.

România ca o spagă a devenit România jafului total. Şi nimeni nu se miră, nimeni nu se indignă, nimeni nu răspunde. Ba da, aş zice eu. Strada este aceia care bagă spaima în hoţii politici şi de averi şi acolo trebuie să ne dăm mâna spre a ne purifica şi a scăpa de hoţii absoluţi, de toate lichelele şi ticăloşii cu CV-uri kilometrico-obscure.

Mi-e un dor nebun de marii noştri bărbaţi ai trecutului: Ştefan, Ţepeş, Mihai Vodă, Cuza şi Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Antonescu şi de ce nu, Ceauşescu.

Statuia lui Ţepeş ar trebui să troneze în faţa guvernului şi la Ministerul Justiţiei, cea a lui Antonescu la Ministerul de Război, a lui Cuza în faţa Patriarhiei, a lui Carol I şi Ferdinand la Cotroceni, al lui Carol al II-lea la Ministerul Culturii, iar a lui Ceauşescu în faţa Parlamentului.

Aş lua Căruţa cu Paiaţe din faţa Teatrului Naţional, aş multiplica-o şi aş dărui câte un exemplar fiecărui partid, în parte, spre a-l planta în faţa sediilor lor. Măcar să ştie tovarăşul lider al fiecărui partid de cine să se lepede în politică, sau cu cine să se alieze, să coabiteze.

În faţa Teatrului Naţional ar sta mai bine statuia lui Eugen Ionesco, călare pe un rinocer roşu, dacă tot ne complacem în „satyricoane bătute în piatră”  pe bani mulţi din primărie.

Fireşte, o tăbliţă pe care va sta scris adagiul memento mori, va fi plantată sub fiecare statuie. Să-şi aducă aminte orice şpăgar că odată şi odată tot va muri. Văd că lista cu decesul unora s-a deschis.

Aş dori, în mod grabnic, să înceapă un proces al comunismului în România, tribunalul, organizat după modelul curţii cu juri,  să funcţioneze la Casa Scânteii, juraţii să fie aleşi dintre victimele comunismului. Tribunalul purificator, ulterior, să fie transformat în Muzeul Holocaustului Roşu, pentru toate ţările Europei Centrale şi de Sud-Est. Aşa am câştiga şi noi simpatie internaţională, precum şi un ban cinstit, nu şpagă, lăudându-ne cu trecutul nostru revoluţionar, într-un muzeu celebru şi plin de exponate roşii, închipuind „comunişti celebrii” autohtoni şi de împrumut.

În faţa muzeului, pe locul unde cândva ne arăta, cu degetul său arătător, viitorul roşu al comunismului şi lumina lămpii sale proverbiale, tovul Ulianov, alias Lenin, aş dori să se dezvelească statuia tovarăşului Ion Ilici Gabriel Iliescu, păzit de mineri cu lămpaşe neaprinse, în poziţia cu mâinile prinse straşnic de o sulă enormă, împlântată adânc în coastele comunismului, fireşte, această ciumă roşie să fie reprezentată de trinitatea crimei internaţionale alcătuită din Marx, Engels şi Lenin.

Ar urma, ca acest grup statuar, să fie aghiazmat la fiecare 23 august de către toţi popii, călugării şi ierarhii colaboraţionişti ai securităţii. Slujba de pomenire, contra şpaga de rigoare, să se desfăşoare sub oblăduirea mai marelui lor sacerdot, Preafericitul Şpăgar din Deal, care după modelul unor afacerişti americani, care vând ateilor bogaţi „locuri de veci” pe lună, Preasfinţia  Sa, să ne vândă terenuri în Paradis, doar, doar de va termina Catedrala Mântuirii Lor. Nu a noastră. Căci acest Templu al credinţei ortodoxe, poate cel mai mare din arealul Bisericii Bizantine, va suge fondurile „naivilor politicieni” contra voturi şi a celor săraci cu duhul contra locuri în Rai, an de an fără ca vreo autoritate a statului să se implice deşi, constituţional vorbind, are acest drept pe care nu-l întrebuinţează spre a tempera zelul şpăgii bisericii, care s-a întins ca o pecingine, la nivel naţional, în numele Domnului şi  a moaştelor sfinte.

De fapt, afacerea cu terenuri vândute în Paradis s-a dezvoltat inimaginabil de mult de când Mântuitorul a dat putere absolută unor executanţi pământeni, cu mână de fier, astfel că, astăzi, din Papă în Papă, din Patriarh în Patriarh şi din Mitropolit în Mitropolit, aceastã afacere a ajuns să fie cea mai bogată multinaţională din lume, cu milioane de filiale în toate bisericile şi catedralele existente în arealul creştinătăţii lumii. Aici, şpaga sfinţită circulă liber în toată multinaţionala sfântă, statul lui Cezar, nefiind în măsură să o stârpească, deoarece şeful pantocrator se află sus în ceruri, fiind de neatins.

Ierarhii noştri încotoşmănaţi în straie scumpe slujesc, din păcate, şi lui Mamona şi lui Dumnezeu, pentru că nu pot să nu cocheteze şi cu politica.

Iată cum Iisus al nostru, cel mai mare evreu al tuturor timpurilor, a întins aţa până s-a rupt, iar după 4 secole, urmaşii obedienţi şi disciplinaţi ai celor care l-au crucificat, i-au construit superba legendă că el ar fi fost fiul lui Dumnezeu şi că mama lui a fost virgină.  Ideea a fost extraordinară, a prins la cei mulţi şi săraci cu duhul, a avut succes incomensurabil peste veacuri, din care succes ne hrănim, spiritual vorbind, şi astăzi.

Ce folos? Spiritul nu ţine de foame.

Aşa că, de ce să ne mai mirăm, noi corupţii şi şpăgarii pământeni, că suntem înconjuraţi de atâţia alţi şpăgari, pe măgari călare, din sânul lui Doamne Sfinte.

Până şi Dumnezeu s-a lăsat corupt chiar dacă banul este ochiul dracului.

De aceea, tot ce mişcă lumea asta se numeşte ban şi politicienii noştri, în goana de a avea şi mai mulţi, caută să-i procure pe toate căile indiferent că acestea sunt morale sau nu, licite sau ba.

Societatea românească a intrat, din cauza şpăgii, în metastaza corupţiei absolute şi nu mă mir.

M-aş lăsa ispitit până la a mă bucura, nespus, de o nouă revoluţie.

Dă-ne-o nouă, Doamne!

Extras din articolul   România ca o şpagă şi alte dorinţi
Scris de  dl. Prof.univ.dr.  Stan PETRESCU     2013-08-12  in ziarul Ziua Veche online.ro

Tags: tudor dumitru, editorial, adrian paunescu suntem inconjurati de hoti, domenii în care colcâie corupţia, maria bumbaru societatea cv, petrescu stan, spaga la biserica, maria bumbaru, prof univ petrescu stan cv, stan petrescu general

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.