You are here: Home // Actualitate // “Sperietorile” din cutia poştală

“Sperietorile” din cutia poştală

Nici pe la Severin poştaşul nu mai sună  de două ori. Din sărăcia lor, severinenii au pus mână de la mână şi şi-au pus interfoane la intrările în blocuri. Nu de fudulie, ci pentru a se feri de foşgăiala guzganilor cu două picioare. Putătorul de tolbă nici nu ar avea de ce să-l deranjeze în direct pe… adrisant. Veştile aduse de el sunt mai mult rele decît bune, aşa că preferă să lase „sperietorile” în cutia poştală.

 

Nimeni nu mai trimite apropiaţilor „Ilustrate cu flori de câmp”. Nici „Salutări de la Agigea”. Vremea ”vederilor” s-a cam dus. Acum se poartă  mesajele ilustrate şmechereşte, iar în căsuţele poştale se pun „sperietori”, ca şi timpul industriei româneşti. Ce găseşte severineanul în cutiile vopsite într-o culoare anostă, ca şi traiul lor zilnic ? Facturi, somaţii, citaţii şi alte hârtii care-i sporesc supărarea produsă de realitate şi îl împinge la priviri chiorâşe ori de căte ori vede câte un poştaş pe stradă. Cu toate că omul nu are nici o vină, iar la rîndul lui primeşte tot veşti care îi înceţoşează vederea.

Atacuri la buzunare

Deschide onorabilul cetăţean cutia pentru mesaje şi găseşte factura de energie electrică. Ştie deja că Dumnezeu i-a pus piciorul pe cap, pentru că mâna a aşezat-o pe creştetul cehilor de la CEZ România. Anunţurile făcute de cei în drept precum că facturile vor  scădea sunt doar „parole, parole, parole…” Se uită „clientul” la cât are de plătit, se închină, se minunează şi plănuieşte când sa se achite de obligaţie, pentru că altfel se trezeşte la cutiuţă cu un aviz de debranşare. Valorile facturilor de telefonie mobilă şi abonamentele la cablu sunt şi ele de nivel european,iar unele dintre somaţii le aduc aminte destinatarilor că i- a chemat Mucea la bară ori că s-a schimbat iarăşi Codul fiscal.Dacă ţinem cont de fila calendarului, vin şi facturile pentru gigacaloria secundară pe care severinenii o plătesc atît cât nu face, în contul managementului personal al celor care s-au tot rotit politic pe la conducerea termocentralei. Atacurile la buzunare sporesc cu… avălie, elan şi avânt de la lună la lună, uneori de la o zi la alta.

Oferte la vraf !

Cutiile poştale sunt burduşite şi de oferte la.. vraf. Cei care le distribuie scapă de ele cât mai repede şi acolo unde apucă le îndească cu toptanul peste „sperietori”.. Spre bucuria unui prieten care nu mai are nevoie de ziare pentru a aprinde focul în sobă ! Instituţii financiare ciudate te îndeamnă să contractezi un credit… imediat, de îndată şi pe loc, în vreme ce  diverse marketuri te îmbie la cumpărături, pentru că au promoţii şi chiar ieftiniri la unele produse. Cînd vede severineanul preţurile de după reducere, trânteşte basca de ciment, aia moşteniă de la al bătrân al lui al bătrân, ca să-i mototolească antena şi să nu mai audă trilurile vorbeţilor din comuna aia cu ora exactă. Ei îi cântă frumos, în gama propagandistică sau mai corect… prapagandistică, cum zic unii, dar el, „simplul cetăţean”, nu are chef să joace. Nu-l lasă „sperietorile” din cutia poştală !

Detectivul Nae

 

 

 

 

Tags: cutia postala

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.