You are here: Home // Detectivi // Spionita… noua obsesie a românilor!

Spionita… noua obsesie a românilor!

 Dacă ar fi să facem  o ierarhizare a geloşilor, de departe, pe primul loc sunt femeile. Geloase foc sunt româncuţele noastre.
Ceea ce este de remarcat, este faptul că cele care apelează la detectivi, nu doresc să se despartă şi vezi doamne, ci doar să facă rost de probe, să ştie ele tot ce mişcă. Sau cel puţin până  când a apărut noul Cod civil. Nu, pur şi simplu:  -“Domnule detectiv, doresc doar să ştiu ce face”, dacă mă înşală cu blonda de la serviciu, sau cu vânzătoarea de la magazin.
Bun şi dacă va fi aşa ce vei face, te desparti? Nuu,  că încă îl iubesc dar vreau eu să ştiu ce face. Bine doamnă o să vă satisfac dorinţa, că doar şi banii dumneavoastră merg. Dorinţa clientului este lege pentru noi.  De ce luăm banii înainte, precum curvele. Pentru că după ce le spui adevărul… care uneori doare rău, indiferent dacă este pozitiv sau negativ, se supără ca nu eşti bun detectiv, că nu a ieşit cum îşi doreau ele, şi adio bani. Aşa că după multe ţepe, ne-am învăţat minte.
De ce vor femeile să-şi otrăvească sufletul fără rost, nu am înţeles. Dar, gelozia, sau mai bine zis studiul ei, dă răspunsul corect. În ierarhizarea geloziei, pe locul doi, vă gândiţi probabil că vin bărbaţii. Vă înşelaţi , nu sunt soţii , ci amanţii.
În cei douăzeci de ani de activitate nu am avut nici un client barbat, adică soţ.Şi eu m-am întrebat, de ce oare bărbaţii-soţi nu sunt geloşi. Greşit. Sunt extrem de de geloşi, ba unii sunt bolnavi de-a binelea. Dar sunt însă şi extrem de orgolioşi. Cum să meargă ei la detectiv să-şi urmărească soţiile. Exclus. Dacă au o simplă bănuiala, le iau la omor. Şi dacă au ghinionul să aibă  o soţie care nu suportă bănuiala, ca să nu mai zic, bătaia, divorţul este gata. Ferice de avocaţi. Au frate ăştia un talent să-i încaiere, că nici dracu nu-i mai împacă.
Dar amanţii! Vai de capul meu. Cum adică domle, să mă înşele amanta. O omor cu mâna mea.
Bai băiatule este amantă nu soţie, ce atâta ură!? Toata lumea ştie însă că mulţi bărbaţi nu-şi mai iubesc soţiile, şi nici că-i mai interesează de soarta lor. Ele trebuie să fie casnice, să crească copii, să spele, să calce, şi să-i însoţească la nuntă să nu vadă lumea că sunt supăraţi sau indiferenţi. Ştiţi , treaba cu gura lumii. În rest numai de bine.
Dar amanta? Phuoa.. . aici este greu de tot. Cu cât dragostea este mai mare, cu atât şi gelozia este pe măsură. Iar cea mai gravă lovitură, pentru un bărbat, crimă nu alta, este să te înşele amanta. Şi dai oricât, numai să vezi dacă se întâmplă aşa ceva. Doamne,  ce buni clienţi sunt amanţii geloşi…
Vin apoi, suspiciunile vis a vis de copii. Aici treaba este delicată rău de tot. Îi vezi pe bieţii părinţi cum intră sfioşi pe uşă, se ţin de mână, şi trece un moment lung şi penibil pentru că nu stiu cum să înceapă. Aici intervine experienţa detectivului , care de data asta trebuie să fie un psiholog desăvârşit. El trebuie să ia iniţiativa în discuţie , să le spună câte cazuri a avut de rezolvat, că mai toate familiile cu posibilităţi materiale păţesc la fel. Începi să le spui despre cazuri rezolvate, chiar şi închipuite, numai să degajezi atmosfera.
-               “Vezi dragă zice sfioasă soţia, ţi-am spus eu să venim la domnul detectiv că nu suntem noi primii şi poate nici ultimii”.
Soţul îi dă dreptate după ce se mai descătuşează, şi încep să-şi depene povestea, clasică de altfel. Că nu-şi mai pot controla copilul, care are ochii duşi în fundul capului, că tot mai des dispar bani şi bunuri de valoare din casă, că pleacă şi nu spune unde se duce , lipsind toată noaptea, că ei nu-i cunosc anturajul, că are absenţe cu duiumul la şcoală, etc.
- Cam câţi bani îi daţi pe zi de buzunar, doamnă?. De obicei spun sume exorbitante pentru un elev de şcoală, chiar liceu fiind.
- De ce sume aşa mari de bani, că nu are ce face cu ei?
- Ştiţi, noi avem serviciu, care ne ţine şi peste program, nu avem timp să ne ocupăm de el, şi încercăm să suplinim absenţa oferindu-i bani în schimb.
Ne facem treaba, verificandu-i anturajul, le dăm sfaturi pe care ar trebui să le primească de la psihologul unitaţii de învaţamânt.
“Vai ,să nu vorbiţi la scoală cu cineva de acolo că se aude şi ne facem de râs”.
- Bine, dar ar trebui să anunţaţi şi poliţia, aici e vorba de droguri.
- „Vai nu, vă rog, dacă se aude la poliţie  pe urmă ştie tot oraşul şi ne facem de râs, suntem şi noi oameni cunoscuţi în oras”.
Şi bieţii oameni au dreptate, ne rămâne nouă sarcina să-i anunţăm  pe poliţişti despre apariţia unor grupări de semi infractori, cu grija deosebită ca aceştia să nu ştie de unde provin informaţiile.
Un alt capitol, este cel al femeilor bănuitoare, că averea familiei ar putea fi tocată de amantele soţului antreprenor. Aici nu mai contează fidelitatea. Este lucru ştiut clar că soţul are amantă, ştiu şi cine este, dar doresc în schimb sa-şi conserve averea provenită din afacerile soţului. Şi sigur că aceasta este cea mai îndârjită categorie de clienţi ai detectivilor.
La alte capitole, mai pot fi adăugate şi grija afaceristului în relaţia cu partenerii din firmă, sau de afaceri, sustragerea secretelor din firmă, etc.
Pe ultimul loc, şi o pun pe ultimul loc pentru că se întâmplă din patru în patru ani, culegerea de informaţii despre adversari, în timpul campaniilor electorale. Aici nu se apelează la detectivii autorizaţi, pentru că toţi fugim ca dracu de tămâie să ne implicăm în asemenea cazuri, ştiind consecinţele ulterioare, cum se împacă ei şi încep sa te dea în gât la ceilalţi, ajungînd duşmanul lor, al tuturor. Mai bine lipsă.
Dar se duc la”foştii”, care nu au firme, nu sunt autorizaţi, dar pot să culeagă informaţii la fel de bine ca şi detectivii autorizaţi. Doar ştiţi ce puzderie de securişti era la uşa lui Vadim TUDOR pe vremuri.  Şi sunt destui şi pe la uşile politicienilor locali de pe la noi.

Dumitru TUDOR
Detectivul de serviciu

Tags: gelozia, spionita

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.