You are here: Home // Detectivi // Stresul, principala problemă cu care ajung românii la psiholog

Stresul, principala problemă cu care ajung românii la psiholog

stresStresul, suprasolicitarea şi neîncrederea se numără printre problemele care îi determină pe români să meargă la psiholog. De cele mai multe ori însă, evită pshihologul şi vin la detectiv. Nu este rău, nici aşa, pentru ca uneori noi avem leacuri mai bune, mai ales în ceea ce priveşte hărţuirea.  Dotăm clientul cu aparatura necesara şi rezolvăm problema definitiv.
Alături de stres şi hărţuire la locul de muncă, printre cel mai des întâlnite probleme din cauza cărora românii merg la psiholog se numără suprasolicitarea, conflictele, neîncrederea şi dificultatea de adaptare.

 
Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniţei, declară, citat de Mediafax, că numărul cazurilor de hărţuire la locul de muncă a crescut în ultimii ani: “Dacă până acum, o treime dintre oamenii care ajungeau într-un cabinet reclamau că nu mai suportă stresul şi hărţuirea de la serviciu, acum vorbim de peste jumătate dintre pacienţi”. El a mai spus că o persoană care este hărţuită la locul de muncă nu ştie cui să se adreseze, pentru că în România nu există o legislaţie privind acest aspect.

 
De obicei, femeile sunt victimele hărţuirilor la locul de muncă, dar există şi bărbaţi care acuză stări depresive din acest motiv. “Nu vorbesc de banala hărţuire sexuală sau banalele gesturi obscene, ci vorbesc mai ales de acele acţiuni de hărţuire exercitate de persoane care deţin o funcţie de autoritate şi o pot exercita pe această cale, nevoia de a-şi exercita puterea şi nevoia de a-i vedea pe ceilalţi că sunt obedienţi.
Dacă vrei să vezi un om cu adevărat, pune-l într-o funcţie de conducere”, declară preşedintele C.P.R.

Tags: stres

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.