You are here: Home // Dezvaluiri // Triunghi amoros la Antifraudă Târgu-Jiu

Triunghi amoros la Antifraudă Târgu-Jiu

Modul în care Victor Ponta îl promovează pe Adrian Paul Voicu, fostul iubit al sotiei sale, Daciana, în functii importante tinde să devină un studiu de caz pentru psihanalisti. După ce l-a numit comisar general adjunct la Comisariatul General al Gărzii Financiare în octombrie 2012, acum, odată cu restructurarea ANAF Ponta l-a pus pe fostul iubit al sotiei sale sef la Directia Regională Antifraudă Târgu-Jiu, chiar în fieful său electoral. Să-l tină sub supraveghere, ar putea spune cârcotasii, stiut fiind faptul că aproape nimic nu se miscă în Gorj fără stiinta PSD si fără binecuvântarea lui Ponta.
Cu exceptia relatiei sale amoroase cu actuala sotie a premierului si a sustinerii de care se bucură în continuare din partea lui Ilie Sârbu, care era cât pe ce să-i devină socru, Adrian Voicu nu se poate lăuda cu performante profesionale care să-l recomande pentru o asemenea pozitie.  Astfel, în iulie 2011, acesta a părăsit Garda Financiară nereusind să treacă testările profesionale la care au fost supusi angajatii ANAF. Soarele a răsărit însă pe strada sa odată cu venirea USL la putere si mai ales cu instalarea la Palatul Victoria a lui Victor Ponta, sotul fostei sale iubite, Daciana Sârbu. În mod inexplicabil, Ponta nu i-a purtat nicio ranchiună fostului iubit al consoartei sale, angajându-l din nou la Garda Financiară si chiar promovându-l în functia de comisar general adjunct. Acum, restructurarea ANAF nu-l afectează câtusi de putin pe Adrian Voicu, acesta găsind un loc mai mult decât căldut, cu ajutorul lui Ponta, la sefia Directiei Regionale Antifraudă Tg-Jiu. Surse oficiale din Ministerul Finantelor Publice au precizat că numirile celor 8 sefi de directii antifraudă sunt temporare, până la ocuparea acestor posturi prin concurs, asa cum prevede legea. Având în vedere modul în care Adrian Voicu a fost sustinut de premierul Ponta , e greu de crezut că fostul iubit al Dacianei nu va trece examenul organizat de actualul guvern.

Triunghi amoros

Ziarul Curentul relata la începutul  lunii octombrie 2012, că timisoreanul Adrian Voicu a fost numit director adjunct la Garda Financiară. Informatia, banală la prima vedere, în lumina schimbărilor ce aveau loc la nivelul tuturor structurilor de conducere, după preluarea puterii de către USL, era    interesantă doar în contextul în care proaspătul adjunct al Gărzii Financiare era nimeni altul decât fostul iubit al Dacianei Ponta. În vârstă de 36 de ani, necăsătorit încă, Voicu a căpătat o anumită notorietate pentru faptul că a avut o relatie amoroasă cu europarlamentarul Daciana Ponta, sotia premierului Victor Ponta si fata senatorului PSD Ilie Sârbu. Membru activ al organizatiei PSD Timis, Voicu nu a ascuns niciodată idila cu Daciana, mai ales că această relatie s-a dovedit extrem de profitabilă pentru el, de-a lungul timpului, chiar si după măritisul Dacianei.
„Despre relatiile mele amoroase nu vreau să vorbesc, sunt lucruri care mă privesc numai pe mine. Nu neg relatia pe care am avut-o cu Daciana, dar nu vreau să vorbesc despre ea”, declara Voicu, în iunie 2009, pentru Realitatea.net. Potrivit aceluiasi site, el a avut o relatie foarte bună cu tatăl Dacianei, Ilie Sârbu, chiar si după ce relatia dintre Voicu si actuala sotie de premier a încetat. Ce-i drept, Adrian Voicu n-a avut decât de câstigat din această relatie. Mai întâi , de pe urma tatălui, apoi de pe urma bărbatului, semn că e un tip care se orientează bine în viată.

Picat la examene, dar sustinut de PSD

În iunie 2009, presa din Timisoara consemna că un fost iubit al Dacianei Sârbu, europarlamentar si fiica lui Ilie Sârbu, ministru al Agriculturii la vremea aceea, a fost numit sef la Garda Financiară Timisoara, cu sprijinul organizatiei judetene al PSD condusă chiar de cel care era pe cale să-i devină socru la un moment dat. Potrivit acelorasi relatări, Ilie Sârbu are o slăbiciune mai veche pentru Adrian Voicu, ajutându-l pe acesta încă din 2003, când l-a sprijinit să treacă de la Directia Finantelor Publice la Garda Financiară, devenind comisar. Si, probabil dacă nu ar fi apărut Victor Ponta în peisaj, Voicu putea fi astăzi ginerele lui Sârbu si cu sigurantă demnitar, având în vedere că tatăl Dacianei a avut grijă nu doar de viitorul politic al fiicei ci si de cel al ginerelui său.
Perioada de opozitie a PSD a fost una cu ghinion si pentru Adrian Voicu, acesta fiind obligat să părăsească functia după ce în iulie 2011 a picat toate testările profesionale la care au fost supusi atunci angajatii ANAF. N-a fost nevoie decât de o schimbare politică si astfel incompetentul Voicu a devenit dintr-o dată un profesionist desăvârsit fiind promovat în urmă cu circa un an în pozitia de adjunct al Gărzii Financiare, în structura centrală, nu la Timis ca până atunci.
Acum, Voicu se poate bucura de noua sa pozitie , în conditiile în care Ponta a numit doar opt sefi de Directii Regionale Antifraudă, iar el este unul dintre norocosi.

Autor: Iulia Nueleanu
Sursa: Internet – Ziarul Curentul

Tags: adrian voicu antifrauda daciana ponta voicu, antifrauda tg jiu contact, ionel georgescu antifrauda, voicu adrian antifrauda, adrian paul voicu, adrian paul voicu ponta, voicu antifrauda gorj, directia antifrauda targu jiu, detectiv particular tg jiu, voicu de la antifrauda gorj

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.