You are here: Home // Detectivi // Un detectiv american i-a cautat opt ani pe criminalii unei romance!

Un detectiv american i-a cautat opt ani pe criminalii unei romance!

In 1982, Alice Serghiescu a avut parte de o moarte violenta, in locuinta ei din New York. Detectivul Denis O’Sullivan, de la NYPD, a fost desemnat sa se ocupe de caz. A ajuns sa fie obsedat de omorul romancei, sotia unui fost matematician extrem de respectat, si si-a petrecut urmatorii opt ani din viata cautand criminalii. O’Sullivan s-a retras in 1990, iar criminalii au fost prinsi un an mai tarziu!

Pe 16 august 1982, Denis O’Sullivan a primit un telefon aproape de miezul noptii. Avusese loc un omor, iar el era detectivul insarcinat sa se ocupe de caz. “Aveam deja 20 de ani de cariera in spate. La inceput avea sa fie un caz ca oricare altul din trecut”, isi aminteste O’Sullivan, intr-un interviu acordat pentry New York Times. Lucrurile aveau sa se schimbe repede, iar un “caz ca oricare altul” s-a transformat intr-o obsesie pentru politistul american.

Politistii de la NYPD au descoperit dupa 9 ani de la crima cine a omorat-o pe Alice

O’Sullivan s-a apucat sa stranga informatii despre persoana ucisa. A descoperit ca pe femeia in varsta de 85 de ani o chema Alice Irimia Serghiescu, o romanca stabilita in 1921 in SUA, cu sotul ei, Stefan Serghiescu, fiul unui general roman din Primul Razboi Mondial. Stefan Serghiescu fusese profesor de matematica la Universitatea Columbia din New York, ajungand chiar sa fie directorul sectiei de matematica. Stefan a murit in 1974. Alice a continuat sa locuiasca in acelasi apartament de doua camere si isi petrecea timpul jucand bridge, participand la toate turneele din metropola americana. Pe langa trecutul fara pata al Alicei Serghiescu, Denis O’Sullivan intampina o alta problema in identificarea suspectilor: “Nu avea nici un martor, nici un fir pe care se putea merge, nimic! Mobilul era clar ca fusese jaful. S-a furat tot ce s-a putut din casa”, isi aminteste fostul detectiv.

In urmatorii ani, Denis O’Sullivan s-a dedicat total cazului. “Nu-mi puteam scoate din cap imaginea acelei batrane. Fusese legata cu cablul de la telefon, corpul ei era plin de vanatai, avea coaste rupte, iar moartea a fost extrem de lent si dureroasa. Criminalii i-au bagat pe gat servetele. Servetele roz! Si acum le vad! Ca sa nu tipe! S-a sufocat cu ele”.

Terry, sotia lui Denis O’Sullivan, ajunsese in pragul disperarii la mijlocul anilor 80. “Denis lucra la cazul Serghiescu de dimineata pana noaptea tarziu. Acasa venea cu un maldar de dosare si citea in biroul lui pana adormea”. Declaratia femei avea sa fie intregita de cea a fiului lor, Jimmy, pe atunci in varsta de opt ani: “Il auzeam ca vorbeste singur. Isi cerea iertare lui Alice ca nu i-a prins pe criminali. In fiecare seara ii cerea iertare”.

Si Denis a recunoscut, in 1991, ca nu se mai putea gandi la altceva. “E adevarat, in fiecare seara ii ceream scuze lui Alice ca nu am prins faptasii si ii promiteam ca nu ma voi da batut”.

Prima suspecta a crimei a fost June Flow, o femeie care a ingrijit-o pe Alice Serghiescu dupa un accident suferit in 1981. Initial, June a avut un alibi beton, dar acesta s-a clatinat cand Patsy Coates, alibiul lui June, a fost arestata. O’Sullivan a urmarit acest fir, dar n-a reusit sa descurce itele si n-a adunat suficiente probe. S-a retras in 1990, locul sau fiind luat de detectivul Mike Burke. In 1991, la doar un an dupa ce a preluat cazul si noua de la incident, Burke a arestat doua femei, considerate vinovate de uciderea romancei. Cea de-a treia era Patsy Coates, dar dupa eliberare a plecat in Jamaica si n-a mai fost gasita. La cele doua femei s-a ajuns prin Patsy, care in perioada de detentie i-a povestit colegei de camera cum s-a petrecut crima, deconspirandu-se!

 

 

Tags: detectiv american

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.