You are here: Home // Eveniment // Un nou an scolar în Mehedinti

Un nou an scolar în Mehedinti

an scolar

Prima zi de scoală.
Emotii, zâmbete si foarte multe flori. Este cea mai asteptată zi, dar si cea mai frumoasă, atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi dascăli.
Curtea şcolii nr. 9 ”Constantin Negreanu” din Turnu Severin, o şcoala de prestigiu în rândul unităţilor de învăţământ din judeţul Mehedinţi, este arhiplină. Elevi de la cei mici pana la cei din ultimul an, alături de părinţi, bunici, fraţi sau chiar  vecini, aşteaptă deschiderea anului de învăţământ 2013-2014 care se face prin ‚Cuvântul” directorului şcolii, Prof. Dora Tudor.
Însăşi directoarea are emoţii, chiar dacă se află la conducerea şcolii de aproape 12 ani. Emoţiile sunt mari, pentru că este ultima dată când mai are ocazia să-şi primească elevii şi părinţii acestora, foşti elevi ai ei cu ani în urmă, emoţionată pentru că la sfârşitul acestui an şcolar va ieşi la pensie.
Anunţul directoarei a produs o stare de rumoare, celor prezenţi nevenindu-le să creadă că doamna ‘Dire” ,  iese la pensie. Cum? Ea arată tânără, nu arată a avea vârsta de pensie. Din păcate, cartea de muncă  spune altceva.
Copiii, cei mici în special, sunt luaţi de învăţători şi îndrumaţi spre sala de clasă. Cu mâinile tremurânde de emoţie, întind cu stângăcie buchetul de flori doamnei învăţătoare,  în semn de recunoştinţă pentru cei patru ani care vor urma împreună.
Unii taţi, sau fraţi mai mari, încercau să surprindă momentul cu camerele de filmat, acesta fiind unic şi de neuitat. Pozele vor fi aşezate în sertarul cu amintiri,pentru când va fi deschis cu sfioşenie peste ani.
Elevii au fost întâmpinaţi şi de autorităţi, fiind prezenţi atât din partea Inspectoratului şcolar dar şi de la Primărie şi Consiliul Local.
În exteriorul şcolii, cadre de Poliţie asistau discret la manifestare pentru a nu fi perturbată de vreun ins cu mai puţin respect pentru şcoală.
O doamnă învăţătoare, în semn de mulţumire, a luat câteva flori şi le-a dăruit unei domnişoare poliţiste care privea cu multă dragoste  ( poate era şi ea mamă, cine ştie?!..) către copiii frumoşi şi drăgălaşi, care ţineau într-o mână florile mari cât ei şi cu cealălaltă pe însoţitori.
Totul a fost frumos, emoîie multă, aşa cum se întâmplă de fiecare nou început de an şcolar.
Să le urăm succes,  atât cadrelor cât şi copiilor.
Detectivul de serviciu

Tags: cuvantul directorului la inceput de an scolar, detectivul mehedinti, prima yi de scoala

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.