You are here: Home // Editorial // Editorial: Comisarul BERBECEANU… un SERPICO de ROMÂNIA !

Editorial: Comisarul BERBECEANU… un SERPICO de ROMÂNIA !


Nu ştiu câţi dintre voi, cititorii mai tineri ,aţi auzit despre Frank Serpico. Pe scurt, este un fost poliţist american care, într-o perioadă de explozie a criminalităţii pe străzi şi, evident, a corupţiei în poliţie, a preferat să-şi rişte viaţa pentru a respecta jurământul depus la intrarea în instituţie. Deşi putea s-o ducă boiereşte, cum făceau colegii lui, din şpăgile primite de la infractori, a preferat să lupte cu sistemul, până ce a fost împuşcat. N-a murit, iar după refacere a început o luptă publică, finalizată cu spargerea zidului de complicităţi creat de mafie şi crearea premiselor pentru reducerea dramatică a corupţiei în poliţia americană. Frank Serpico a ales glonţul în locul şpăgii, dar a găsit şi calea de a nu permite ca sacrificiul lui să fie în zadar.
Dreptatea şi onoarea mai presus de prosperitate.
Plăcerea de a-i vedea pe ticăloşi îngenuncheaţi în locul plăcerii de a fi un om bogat.

Pe când asemenea alegeri şi un prim SERPICO în MAI de ROMÂNIA?
Oare, mă întreb, acest comisar BERBECEANU de Alba, va avea puterea şi inteligenţa de a crea un Serpico de România?!
Sigur, trebuie ajutat. De către colegii lui cinstiţi în primul rând. Apoi de presă, de televiziuni. Îi rog pe colegii din presa scrisă, în special de la ziarele mai mari, centrale, care au posibilităţi materiale, să-şi dovedească capabilitatea prin a trimite pe cei mai buni jurnalişti de investigaţie, să meargă la faţa locului şi să facă anchete jurnalistice serioase.
Nu bag mâna în foc pentru Berbeceanu. Dar din Scrisoarea lui adresată către publicul larg, rezultă clar că acolo în Alba s-a dat o luptă pe viaţă şi libertate între poliţistul Berbeceanu şi Procurorul. Şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan.
Cine este cel mai tare? Cine este şeful interlopilor? Pe moment se pare că a câştigat prima bătălie Procurorul Şef.
Dar vă jur că dacă se va ancheta serios şi Procurorul Şef va ajunge tot în arest intr-un final. Iar poliţistul corupt, cu ajutorul căruia a fost tras pe dreapta Berbeceanu, şi care spera că într-o bună zi îi va lua locul, va fi demascat de colegii lui cinstiţi şi va ajunge şi el tot după gratii. Sunt capabil să pun pariu că aşa se va întâmpla.
Abia după ce se va stabili adevărul şi se va face dreptate în acest caz, vom spera să avem o poliţie şi o procuratură mai curate. Să dea Dumnezeu să am dreptate.

Dumitru_TudorDumitru TUDOR, fost ofiţer de poliţie judiciară, pe care presa de dinainte de 1989
l-a gratulat „Şeriful”.

Tags: the real serpico, comisar berbeceanu, comisarul berbeceanu, real frank serpico, frank serpico the real one, franck serpico, frank serpico, juramant detectiv politie american, serpico real, real serpico

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.