You are here: Home // Actualitate // Un severinean, suporter al F. C. Botoşani

Un severinean, suporter al F. C. Botoşani

Un severinean, suporter al F. C. Botoşani

mingeDe startul lansat al nou- promovatei F. C Botoşani în primul eşalon fotbalistic al României se bucură şi severineanul Marian Brihac. Directorul Clubului Sportiv Şcolar şi antrenorul juniorilor A şi-a petrecut trei sezoane din carieră la clubul din Moldova, de care îl leagă şi acum amintiri plăcute, mai ales că, în timp, a păstrat legătura cu foşti coechipieri ori cu persoane care s-au aflat în staff-ul administrativ  al formaţiei. „ Nu pot să uit felul în care am fost primit şi respectul de care m-am bucurat în cele trei campionate cât am jucat la Botoşani. Pe acolo, invidia oltenească lipsea şi din momentul  în care am am ajuns acolo am fost şi adoptat. Eram de-al lor. Buna organizare la club, relaţiile normale, omeneşti, dorinţa de a nu fi printre ultimii au dus, până la urmă, la promovarea în Liga I”, spune antrenorul Marian Brihac. Mai mult, cei care au apărat, vremelnic, culorile fotbalistice ale oraşului, nu au fost uitaţi şi undeva, în vitrina clubului, se află şi fotografiile lor. De fapt, am primit şi eu câteva imagini cu acest „colţ al neuitării”, spune antrenorul Marian Brihac. El susţine acum, de departe, eforturile fotbaliştilor de la Botoşani de a face o figură onorabilă în primul lor sezon de Liga I. Şi nici nu poate face altfel, pentru că amintirile îl obligă.

Vacanţă în sala de sport

Junioarele I şi II de la Clubul Sportiv Şcolar Drobeta Turnu- Severin şi-au petrecut vacanţa de vară, cu mici excepţii, în Sala de sport a Şcolii a Şcolii nr 15, acolo unde participă, zilnic, la două şedinţe de antrenament. Sub îndrumarea profesorului Ion Milovan, fetele pregătesc noul sezon competiţional, în care îşi doresc o evoluţie mult mai bună decât în campionatul trecut. „ Pentru multe dintre handbaliste va fi un sezon al ultimei speranţe. După cum se ştie, în Mehedinţi sporturile de echipă de seniori lipsesc, iar pentru a-şi continua drumul în handbal, ele se pot remarca doar în faţa tehnicienilor din alte zone ale ţării. Ceea ce  va fi posibil doar prin calificarea la turneul final şi clasarea pe podium”, ne-a declarat profesorul Ion Milovan. Programul de pregătire al handbalistelor junioare de la Clubul Sportiv Şcolar a cuprins un semicantonament de trei zile, în Serbia, la Donji Milanovac, şi un stagiu de pregătire centralizată, de o săptămână, pe litoral.

Maraton de judo la Polivalentă

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Drobeta Turnu- Severin  şi cei care  participă, într-un fel sau altul, la organizarea competiţiilor de anvergură din judeţul nostru, au stabilit datele de desfăşurare a unui adevărat maraton de judo. Este vorba de Turneul internaţional Cupa Drobeta, care a ajuns la ediţia a  XXVIII- a şi Trofeul Mirela Livia Vasilan- 2013. Cele două întreceri vor avea loc, în Sala polivalentă, în perioada 31 august- 1 septembrie. Se mizează pe prezenţa unor sportivi de valoare din multe ţări, aşa cum s-a întâmplat şi la întrecerile de pînă acum. „ Am expediat invitaţii de participare şi sperăm că în Sala polivalentă vor fi prezenţi judoka din : Serbia, Bulgaria, Ungaria, Bosnia- Herţegovina, Macedonia, Grecia, Albania, Italia, Belgia, Polonia şi România, care au un bun prilej de a-şi verifica pregătirea în perspectiva Campionatelor europene de juniori şi tineret si a Campionatului balcanic de seniori, care va avea loc Miercurea Ciuc”, ne-a precizat Lena Sterea, antrenor la Clubul Sportiv Municipal. Întrecerea internaţională de judo va fi precedată de o competiţie din calendarul oficial al Federaţiei Române de profil. Judoka U-11, U-13 şi U-15 vor lupta pentru un loc pe podium în finalele Campionatului naţional de Ne-Waza (luptă la sol).
Detectivul sportiv

Tags: handbal junioare dr tr severin prof milovan, marian brihac, sport

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.