You are here: Home // Actualitate // Urmariri pe autostrada direct din chat

Urmariri pe autostrada direct din chat

 

Google Latitude le permite acum utilizatorilor sa isi faca cunoscut pe Gmail chat si pe blog locul in care se afla, in functie de coordonatele telefonului  (prin GPS, spre exemplu).

Cele doua noi aplicatii sunt Google Talk Location Status si Google Public Location Badge.
Acestea sunt integrate in Google Latitude, optiunea care foloseste Google Maps si Google Talk pentru a localiza utilizatorii care folosesc acest serviciu, in functie de coordonatele telefonului lor.

Prima aplicatie permite updatarea automata a statusului serviciului de chat Google Talk sau a chatului din Gmail, care va afisa in acest fel pozitia aproximativa a utilizatorului acestui serviciu pe harta. Aplicatia va updata automat statusul, in functie de  in care acesta se afla, astfel ca toate persoanele cu care se afla in contact in Gmail chat cu el vor cunoaste si locul in care se afla acesta in momentul respectiv.

Cea de-a doua aplicatie permite afisarea locului identificat prin Latitude pe blog sau pe site-ul utilizatorului, tot cu ajutorul telefonului mobil

. Acesta poate alege sa afiseze doar orasul in care se afla sau sa fie detectat si afisat automat in cele doua medii  , folosind GPS-ul, conexiunea WiFi sau triangularea in functie de releele de telefonie.

Versiunea finala a aplicatiei de baza, Google Latitude, a fost lansata in februarie 2009 pentru utilizatorii din 27 de tari, printre care nu se afla insa si Romania, dar numarul tarilor se va extinde in viitor. Aplicatia reprezinta pentru utilizatori o metoda de a ramane in contact cu persoanele apropiate, indicand localizarea aproximativa a acestora.

“Veti sti daca sotul dumneavoastra este blocat in trafic, daca unul dintre colegi este plecat din oras sau daca o ruda apropiata, care calatoreste cu avionul, a ajuns la “, spun cei de la Google.

Utilizatorul poate alege sa afiseze doar orasul in care se afla sau sa fie detectat si afisat automat, folosind GPS-ul, conexiunea WiFi sau triangularea in functie de releele de telefonie.

 

Detectivul de serviciu

 

Tags: localizare prin google

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.