You are here: Home // Dezvaluiri // Vilele bogătaşilor, spionate de detectivi particulari. Află ce au descoperit investigatorii prin judeţele învecinate

Vilele bogătaşilor, spionate de detectivi particulari. Află ce au descoperit investigatorii prin judeţele învecinate

Vidanje descărcate chiar în reteaua publică de canalizare! Asta indică raportul unei echipe de detectivi contractată de conducerea Apă Canal 2000 SA. Raport întocmit periodic în ultimii patru ani, raport care arată clar că fosele septice de pe la diferite case si vile din Pitesti sunt golite de utilaje care, ulterior, sunt descărcate te miri unde, însă nu la statiile de epurare, asa cum spune legea. În cei patru ani de supraveghere, specialistii Cabinetului de detectivi particulari Gămălie Vasile au filmat zeci de autovidanje care goleau continutul foselor fie în canalele stradale, fie în curtile unor întreprinderi părăsite, ba chiar în gropi special săpate pentru deversare în zona Stefănesti.
 Pe principiul ”poluatorul plăteste”…
Gelu Mujea, pe atunci director general al SC Apă Canal 2000 SA, contracta o firmă specializată pentru a-i da în vileag pe cei care se angajau să vidanjeze fosele septice de la vile, însă care aruncau mai apoi materialul fecalier inclusiv în reteaua publică.
Ce e în neregulă cu acest lucru? Păi, în primul rând că pentru operatiunea de golire a foselor se percepe un tarif de circa 300 de lei, bani care erau plătiti de proprietari celor care veneau cu vidanja. De aici, utilajele specializate ar fi trebuit să meargă să descarce, contra cost, la una dintre statiile de pompare a apelor uzate, statii aflate în subordinea Apă Canal. ”Tema contractului meu a fost asta: poluatorul plăteste! Mi s-a spus asa: vă angajez să-i urmăriti pe cei care deversează în alte locuri decât în statiile de epurare. Au fost contracte scurte, de maxim trei luni de zile, câte unul pe an vreme de patru ani. Da, serviciile noastre sunt destul de scumpe, dar asta pentru ca a trebuit să angrenez o echipă de detectivi, mai multe masini…”, dezvăluie Vasile Gămălie, seful cabinetului de detectivi.
 … autovidanjele se goleau până si în pâraie
Materialele filmate de echipa de detectivi arată clar cum unele dintre masinile de vidanjare goleau continutul foselor ba în canalele stradale de pe Nicolae Bălcescu, ba în zona canalului stradal de lângă cimitirul Bascov-Rotăresti, ba în curtea fostelor fabrici Argeseana si Textila, ba în pâraie, chiar în gropi făcute în mijlocul câmpului în apropiere de Stefănesti, chiar si în Budeasa. ”Ei mi-au cerut să caut poluatorii, dar nu mi-au dat o listă asa că am ajuns să căutăm ca niste iepuri. Asa am găsit prin Bascov, prin Budeasa… Unii se făceau că desfundă canalul stradal, dar de fapt goleau continutul foselor”, confirmă detectivul. Acesta mai spune că fiecare contract semnat cu Apă Canal avea si cateva  obiective secundare: identificarea celor care se racordau ilegal la reteaua de apă si canalizare, si pe acest segment specialistii descoperind nereguli flagrante, recuperarea de bani de la persoanele rau platnice, sau identificarea celor care prin diferite metode furau apa din reţeaua publică.
Oare în Mehedinţi se întâmplă aşa ceva,  domnule director general al SECOM SA?
Detectivul de serviciu

Tags: detectivi, sc apă canal 2000 sa

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.