You are here: Home // Actualitate, Eveniment // ZI EMOŢIONANTĂ LA ŞCOALA “CONSTANTIN NEGREANU”

ZI EMOŢIONANTĂ LA ŞCOALA “CONSTANTIN NEGREANU”

UN MARE DASCĂL MEHEDINŢEAN SE RETRAGE LA PENSIE

 
Cel puţin la fel de emoţionantă ca şi prima zi de şcoală, este şi ultima zi petrecută pe băncile şcolii. O zi în care impresiile şi emoţiile puternice sunt mai multe ca oricând, când fiecare elev conştientizează că o etapă importantă din viaţa sa tocmai s-a încheiat.

Pentru că, dincolo de porţile şcolii, se deschid dintr-o dată perspective noi, provocări serioase, viaţa în toate aspectele ei atât de reale.
“A fost un an şcolar cu multe provocări, cu multe emoţii, cu multe încercări, dar pe care le-am trecut cu bine. Rezultatele de la sfârşitul anului sunt bune şi foarte bune. Dragi părinţi, ne-aţi adus copiii la şcoală şi ni i-aţi pus în palmă ca pe nişte pietre preţioase. Noi nu am avut altceva de făcut decât să şlefuim aceste pietre, să le facem mai frumoase, să le dăm o altă structură mult mai rezistentă ca să poată să se dezvolte şi după aceea să se descurce în viaţă. Evaluările la care am fost supuşi şi noi şi ei, poate că dacălii lor au avut emoţii mai mari decât le-au avut ei, au demonstrat că nu e chiar atât de greu, că totul este o încercare, că trebuie şi noi să ne aliniem politicilor europene şi am dovedit-o încă de la început că putem face asta. Pentru cei de clasa a VIII-a se încheie o perioadă, zic eu o perioadă frumoasă, pentru că ei nu se vor mai întâlni cu această perioadă a copilăriei, dar li se deschide o poartă nouă, poarta adolescenţei”, a spus prof. Dora Tudor, directorul şcolii cu clasele I-VIII “Constantin Negreanu” din Drobeta Turnu Severin.

Un moment cu totul emoţionant a fost anunţarea faptului că unul dintre cei mai de seamă dascăli ai şcolii mehedinţene, se va retrage la pensie după zeci de ani de muncă susţinută şi realizări remarcabile. Este vorba de doamna Dora Tudor – profesor de limba franceză cu realizări de excepţie, care în ultimii 12 ani a condus şcoala “Constantin Negreanu”.  Rezultatele obţinute în atâţia ani de muncă la catedră, cu dăruire şi pasiune, vorbesc de la sine despre acest mare dascăl, care face cinste învăţământului mehedinţean.
„Sunt foarte emoţionată, adică nu mă gândeam că va fi aşa, am crezut că sunt tare până la capăt, dar se pare că nu. Este grea despărţirea de elevi, este grea despărţirea de colegi, este grea despărţirea de a doua casă. Pentru mine şcoala a fost a doua familie, de multe ori poate mi-am lăsat familia pentru şcoală, eu aşa am perceput-o, poate şi pentru faptul că sunt a patra generaţie de dascăli pe care îi am în familie, de la străbunic, bunic, părinţi şi apoi eu am văzut ce înseamnă a fi dascăl adevărat. Mi-am pus toată puterea mea, toată sârguinţă, toată strădania mea în această meserie de dascăl. Este poate una dintre cele mai frumoase meserii, dar una dintre cele mai grele meserii. Pentru că după orele de curs nu ţi-ai dezbrăcat haina şi s-a terminat cu meseria de dascăl, ea continuă până în noapte târziu”, a declarat cu  emoţie  în glas profesorul care vineri a încheiat o etapă din viaţa personală şi profesională.
Şi elevii săi i-au mulţumit doamnei Tudor pentru eforturile pe care aceasta nu a precupeţit să le depună pentru o pregătire de excepţie a atâtor generaţii de elevi.
După 38 de ani petrecuţi la catedră, dascălul nu uită nici acum prima zi în care a păşit într-o clasă plină cu elevi.
„Prima zi când am venit în învăţământ, a fost un moment special, iarăşi emoţionant, dar am fost primită cu braţele deschise, mi-am început cariera la munte, la Mărăşeşti, unde oamenii de munte sunt cu totul deosebiţi  zic eu de toţi ceilalţi pentru că muntele te acceptă greu, dar după aceea nu te mai lasă să pleci. Eşti om al lor. Şi acum cei de la munte îmi spun <<Dora a noastră>>”, îşi aminteşte Dora Tudor.
Dora Tudor şi-au exprimat bucuria de a fi muncit într-o şcoală care a dat an de an numai elevi cu rezultate remarcabile, atât în plan profesional, cât şi personal.
„Eu le doresc colegilor mei să muncească cu aceeaşi dăruire cu care am muncit eu şi atunci eu zic că aceşti copii vor fi pe mâini bune, iar această şcoală are oameni valoroşi, are oameni corecţi, are oameni cu putere de muncă şi este pe mâini bune”. A fost mesajul pe care prof. Dora Tudor l-a transmis colegilor săi.

 
Corina Macavei    Informatia de Severin
Preluat de Detectivul de serviciu

Tags: constantin negreanu ce a facut e l pe timpuri informat, dora tudor

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.