You are here: Home // Actualitate // ZIUA INTERNATIONALA ANTICORUPTIE

ZIUA INTERNATIONALA ANTICORUPTIE

 

 

Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi a organizat  pe  9 decembrie,  Ziua Internaţională Anticorupţie, o acţiune de informare cu privire la infracţiunile de corupţie

 
Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi a organizat o amplă activitate de informare cu privire la infracţiunile de corupţie, modalităţile de sesizare a acestora, competenţele şi atribuţiile instituţiei in rândul societăţii civile. „Activitatea presupune o întâlnire, în cadrul căreia vor fi prezentate filmele specifice campaniei şi vor avea loc discuţii interactive cu privire la creşterea gradului de implicare în lupta împotriva fenomenului corupţiei din partea societăţii civile, precum şi distribuirea unor materiale specifice (flyere, afişe) de către elevii Grupului Şcolar Industrial Tudor Vladimirescu, către cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin”, se arată într-un comunicat de presă.
În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători M.A.I. în fapte de corupţie.
„În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0252. 332.331, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, precum şi la adresa de e-mail mehedinti.dga@mai.gov.ro”, se mai arată în acelaşi comunicat de presă.

 
Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie.
Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei. De asemenea, declaraţia Primei Conferinţe Anuale şi a Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, susţinută la 22-26 octombrie 2006, la Beijing, îndeamnă autorităţile competente să aplice prevederile relevante ale Convenţiei pentru a stabili şi întări sistemul de luptă împotriva corupţiei, precum şi încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internaţionale Anticorupţie.
Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparentei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenţi.

 
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte. Agentia de detectivi TUDOR se alatura tuturor institutiilor responsabile si cetatenilor interesati de acest fenomen in batalia pentru prevenirea si combaterea coruptiei.

 
Detectivul de serviciu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.